Най-скъпите парфюми

AdminAdmin
Администратор
1k1463
Най-скъпите парфюми

Сред най-скъпите парфюми е Jar Parfums Bolt of Lightning, който се продава на цена от 765 долара. Той е със свеж летен аромат и първата дума в наименованието му е съкращение от имената на бижутера Жоел Розентал, автор на парфюма и бутилката му.

Парфюмът Joy от севтовноизвестния създател на парфюми Жан Пато се е появил през 1930 година. За създаването на тридесет милилитра от този парфюм са необходими 336 рози и 10 000 цветчета жасмин. Той струва 800 долара.

Парфюмът Shalini се продава в лимитирано количество и струва 900 долара. В състава му влиза кориандър, иланг-иланг, ванилия, мускус, сандалово дърво.

Парфюмът 24 Fauborg на модна къща Hermes носят името на адреса, където се е намирала навремето централата на модната къща. В състава на парфюма, който струва 1500 долара, влизат портокал, ирис и роза.

Най-скъпите парфюми

Парфюмът Eau d’Hadrien, създаден през 1996 година от пианистката Аник Гутал, се продава на цена от 1500 долара. Той е създаден на основата на бергамот, мента, мандарина, сицилийски лимон и кипарис.

Един от най-редките парфюми в света е Baccarats Les Larmes Sacress de Thebe. Бутилчицата струва 1700 долара и е направена от кристал във формата на пирамида.

Най-прочутият парфюм, естествено, е Chanel No. 5. Той струва 1850 долара и е любим както на обикновените жени, така и на кинозведите. На всеки тридесет секунди някъде на планетата се купува такъв парфюм.

Парфюмът Caron’s Poivre е създаден през 1954 година. В състава му влиза черен пипер, карамфил, червен пипер и други подправки. Цената на парфюма е 2000 долара.

Най-скъпият парфюм в света, записан в Книгата за рекорди Гинес, е Clive Christian’s Imperial Majesty. Той струва 215 000 долара.

Бутилката е украсена със злато и петкаратов диамант. Парфюмът се състои от двеста редки съставки и в цената се включва доставка с Бентли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest