Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-скъпите десерти в света

Най-скъпите десерти в света

Най-скъпите десерти в света

Diamond Fruitcake - 1.65 милиона долара. Това е плодова торта и държи първото място в класацията на най-скъпите десерти в света. Този шедьовър на сладкарското изкуство е дело на японски сладкар. В продължение на половин година той е умувал върху рецептата на тортата. Самата изработка му е отнела точно един месец. Сладкишът е бил декориран с 223 диаманта. Какви точно са другите съставки на тортата обаче сладкарският корифей отказва за разкрие и до днес.

Strawberries Arnaut - това са ягодови бонбони и струват 1.4 милиона долара. Те са ръчно произведени от сладкар във френската част на град Ню Орлиънс, САЩ. Бонбоните са само пет на брой и са опаковани в червено фолио. Ягодовите сладкишчета, разбира се, са украсени с диамантен пръстен. Бижуто е принадлежало на британския банкер сър Ърнест Кесъл.

Platinum Cake - той струва 130 хиляди долара. Дело е на японския сладкар Нобуе Икара. Кейкът е на няколко етажа. Покрит е с глазура от бял шоколад. Украсен е с гердани от платина и брошка. Идеята на създателя на кейка всъщност била да насърчи японките да носят бижута от платина.

Най-скъпите десерти в света

Frrosen Haute Chocolate - 25 хиляди долара. Това е замразен шоколадов десерт, създаден от сладкарите на ресторант Serendipiti и бижутерското ателие Euphoria. Десертът е забъркан от 29 избрани какаови съставки, половината от които най-скъпите в света. Украсен е с 23-каратово златно фолио. Десертът се предлага в купи от диаманти и златни гривни.

Fortress Stilt Fisherman Indulgence - 14 500 долара. Кръстен е на едноименния луксозен хотел в Шри Ланка. Само там се предлага на гостите. Украсен е със златни листа. Поднася се гарниран с манго, залят с компот от нар и шампанско. Върху сладкиша има 80-каратов скъпоценен камък аквамарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest